Conference Schedule 2010 by Audience

By Day - Selected
By Presenter
By Track
View My Agenda
Monday, May 24, 2010 - Pre-Conference Workshops & Tutorials
Time
Description
Presenters
Location

8:30am - 5:30pm

Cross-Cultural User-Interface Design
Tutorial () for General

Aaron Marcus
TBD


8:30am - 5:30pm

Applied Design Principles for Rich Web Interactions
Tutorial () for General

Kate Walser, Duane Degler, Marguerite Bergel, Ann Chadwick-Dias
TBD


8:30am - 5:30pm

A Universal Communications Translator - Storyboards
Tutorial () for General

Deb Sova, Deborah "Deb" Sova
TBD


6:30pm - 9:30pm

Ajax - Design and Usability
Half Day Tutorial () for General

William Hudson
TBD


6:30pm - 9:30pm

Research in Practice - 2010
Half Day Tutorial () for General

Kath Straub, Elisa del Galdo
TBD


6:30pm - 9:30pm

Research in Practice - 2010
Half Day Tutorial () for General

Kath Straub, Elisa del Galdo
TBD


6:30pm - 9:30pm

Sex, Money and Storytelling
Half Day Tutorial () for General

Whitney Quesenbery, Kevin Brooks
TBD

Tuesday, May 25, 2010 - Pre-Conference Workshops & Tutorials
Time
Description
Presenters
Location

8:30am - 5:30pm

Mobile User-Interface Design
Tutorial () for General

Aaron Marcus
TBD


8:30am - 5:30pm

Nancy Frishberg
TBD

Wednesday, May 26, 2010 - Main Conference
Time
Description
Presenters
Location

8:30am - 10:00am

Technology is a Cultural Practice
Invited Speaker () for General

Rachel Hinman
TBD


10:30am - 12:10pm

Mentoring to Build UX Skills in Business Environments
90 Minute Presentation () for General

Deb Sova, Laurie Kantner
TBD


10:30am - 12:10pm

Google Wave
Invited Speaker () for General

Aaron Cheang
TBD


1:30pm - 2:00pm

Conducting International Research - Client & Vendor Perspectives
Presentation () for General

Jim Hudson, Jose Gil, Mercedes Sanchez
TBD


2:05pm - 2:35pm

Usability Testing in China – Tips and Tricks
Presentation () for General

Daniel Szuc, Chui Chui Tan
TBD


2:05pm - 2:35pm

Agile UX: The good, the bad, and the potentially ugly
Presentation () for General

Thyra Rauch
TBD


2:40pm - 3:10pm

East meets West and West meets East
Presentation () for General

Daniel Szuc, Jhumkee Iyengar
TBD


3:30pm - 5:10pm

“Selling” UX By Aligning User Experience With Your Organization’s Goals
90 Minute Presentation () for General

Paul J. Sherman, Daniel Szuc
TBD


3:30pm - 5:10pm

Jim Hudson, Kuldeep Kelkar, Paresh Vakhariya
TBD


3:30pm - 5:10pm

Design for Happiness
Invited Speaker () for General

Pieter Desmet
TBD

Thursday, May 27, 2010 - Main Conference
Time
Description
Presenters
Location

8:30am - 10:10am

Of frogs in wells and hearing your own accent
Panel (90 minute) () for General

Kath Straub, Steve Burgess, Samir Chabukswar, Louis Hoebel, Dean Barker, Robert Schumacher
TBD


8:30am - 10:10am

Is your corporate culture keeping you from designing great solutions?
90 Minute Presentation () for General

Wendy Castleman
TBD


8:30am - 10:10am

Ethnography 101: Usability En Plein Air
90 Minute Presentation () for General

Paul Bryan
TBD


8:30am - 10:10am

Global Sustainability: Fit or Misfit for HCI?
Invited Speaker () for General

Daniel Rosenberg
TBD


10:30am - 12:10pm

Cultural differences and similarities in the use of gestures on touchscreen user interfaces
90 Minute Presentation () for General

Sylvia Le Hong, Daniel Mauney
TBD


10:30am - 12:10pm

Culture: You're Soaking In It
Invited Speaker () for General

Steve Portigal
TBD


1:30pm - 2:10pm

Researching Youth in China
40 Minute Presentation () for General

Brian I. Glucroft
TBD


1:30pm - 3:00pm

Dealing with Difference
Invited Speaker () for General

Tom Bieling, Stefan Gollner
TBD


2:15pm - 2:55pm

Engaging Google Teams with Rich Reporting
40 Minute Presentation () for General

Tomer Sharon, John Webb
TBD


2:15pm - 2:55pm

What You Should Know About SEO: Tips for the Usability Professional
40 Minute Presentation () for General

Cory M. Lebson
TBD


2:15pm - 2:55pm

Designing for delight
40 Minute Presentation () for General

Giles Colborne
TBD


3:30pm - 4:10pm

Implications of User Engagement with Universal Search Results
40 Minute Presentation () for General

Dan Berlin, Jeremi Karnell
TBD


3:30pm - 5:00pm

The future of the UX field and how leading UX organizations interact
Panel (90 minute) () for General

Silvia C. Zimmermann, Victoria Koster, Steve Baty, Will Evans, Janna DeVylder, Elizabeth Churchill
TBD


3:30pm - 4:10pm

Creating Richer Personas - Making Them Mobile, International, and Forward Thinking
40 Minute Presentation () for General

Michele Snyder, Lynn Rampoldi-Hnilo, Brent White, Anthony Sampanes
TBD


4:15pm - 4:55pm

Usability of e-government web forms around the world
40 Minute Presentation () for General

Miriam Gerver
TBD


5:00pm - 6:00pm

International Student Design Competition Q&A
Special Event () for General

TBD

Friday, May 28, 2010 - Main Conference
Time
Description
Presenters
Location

8:30am - 10:00am

Can remote methodologies replace the lab, the war room, and fieldwork?
Panel (90 minute) () for General

Ofer Deshe, Harry Brignul, Volker Gersabeck, James Page
TBD


8:30am - 10:00am

Statistical Market Segments and Personas: Challenging Fallacies in User Research
90 Minute Presentation () for General

David A. Siegel, Susan Dray
TBD


8:30am - 10:00am

Workshop Highlights
90 Minute Presentation () for General

TBD


8:30am - 10:00am

World Usability Day
90 Minute Presentation () for General

TBD


10:30am - 12:00pm

Change, Impact & Optimism
Invited Speaker () for General

Ferdi van Heerden, Dario Buzzini
TBD